Paulig si espande verso le proteine vegetali Gold & Green

Paulig si espande verso le proteine vegetali Gold & Green

Paulig punta alla crescita internazionale e una strada da percorrere è quella delle proteine a base vegetale

Per rendere produttiva l’attuazione della strategia di crescita, l’organizzazione di Gold & Green Foods sarà ulteriormente rafforzata. La co-fondatrice Maija Itkonen assumerà la guida della Food Tech and Innovations di Gold & Green come Chief Innovation Officer. “Paulig punta alla crescita internazionale e le proteine a base vegetale sono una delle aree strategiche. Gold & Green è un marchio unico e innovativo e ora cerchiamo di ampliare il business a livello internazionale”, afferma Lenita Ingelin, responsabile di Gold & Green Foods in Paulig Leadership Team e Senior Vice President of Business Area Finland & Baltics presso Paulig.

“Attualmente il mercato basato su materie prime vegetali sta crescendo rapidamente in tutto il mondo. La nostra innovazione finlandese Pulled Oats® ha dimostrato di essere la proteina a base vegetale perfetta e il prodotto ha suscitato un enorme interesse internazionale grazie ai suoi ingredienti puri, sani e sostenibili”, afferma Maija Itkonen, la co-fondatrice di Gold & Green Foods.

Jyrki Karlsson nominato Amministratore delegato di Gold & Green Foods

Per sostenere la crescita internazionale di Gold & Green, l’organizzazione di Gold & Green Foods sarà ulteriormente rafforzata. E’ stato nominato Amministratore delegato di Gold & Green Foods Jyrki Karlsson, in carica dal 1° settembre, e sarà lui che guiderà il business globale di Gold & Green e la crescita internazionale.

“Gold & Green Foods è una società alimentare veramente innovativa, con l’ambizione di cambiare non solo il modo in cui mangiamo, ma anche il modo in cui viviamo ora e in futuro. È stata una storia incredibile sin dall’inizio. Sono davvero entusiasta di far parte di questo team innovativo e pionieristico e non vedo l’ora di sviluppare il business attraverso nuovi prodotti innovativi e mercati internazionali “, afferma Jyrki Karlsson.

Food Tech e Innovations svolgono un ruolo chiave nel futuro successo dell’azienda e Maija Itkonen, co-fondatrice di Gold & Green, guiderà quest’area come Chief Innovation Officer dal 1° settembre.

Gold&Green Foods è ora una consociata di proprietà di Paulig

Gold & Green Foods, noto per la sua rivoluzionaria innovazione a base vegetale Pulled Oats®, è ora una consociata interamente controllata di Paulig. Paulig ha acquisito il 51% di Gold & Green Foods nel 2016 e, da allora, Pulled Oats® ha accontentato milioni di persone nelle loro cucine di casa ed è apparso nelle voci di menu in migliaia di ristoranti. Pulled Oats® è attualmente disponibile sul mercato al dettaglio in Finlandia e nei Paesi Bassi e venduto nel settore dei servizi di ristorazione in Finlandia, Svezia, Norvegia, Danimarca, Olanda, Belgio, Spagna, Regno Unito, Irlanda e Stati Uniti.

Paulig scales up its plant-based protein business Gold&Green

Paulig aims for international growth and one avenue to do that is the company’s plant-based protein business

To drive the successful execution of the growth strategy, the organisation of Gold&Green Foods will be further strengthened. Co-founder Maija Itkonen will take the leadership of Gold&Green’s Food Tech and Innovations as Chief Innovation Officer.

“Paulig aims for international growth and plant-based protein is one of our strategic focus areas. Gold&Green is a unique, innovative brand and we now look to scale up the business internationally”, says Lenita Ingelin, who is responsible for Gold&Green Foods in Paulig Leadership Team and Senior Vice President of Business Area Finland & Baltics at Paulig.

“The plant-based market is currently growing rapidly around the world. Our Finnish innovation Pulled Oats® is proven to be the perfect plant-based protein and the product has raised massive international interest because of its pure, healthy and sustainable ingredients”, says Maija Itkonen, the co-founder of Gold&Green Foods.

Jyrki Karlsson appointed Managing Director of Gold&Green Foods

To support Gold&Green’s international growth, the organisation of Gold&Green Foods will be further strengthened. Jyrki Karlsson is appointed Managing Director of Gold&Green Foods as of 1 September and he will lead the overall Gold&Green business and drive the international growth.

“Gold&Green Foods is a truly innovative food company, with ambitions to change not only how we eat, but how we live now and in the future. It has been an amazing story from the beginning. I am really excited to become part of this innovative and pioneering team and look forward to developing the business through new innovative products and international markets”, says Jyrki Karlsson.

Food Tech and Innovations play a key role in the future success of the business and Maija Itkonen, co-founder of Gold&Green, will lead this area as Chief Innovation Officer as of 1 September.

Gold&Green Foods is now a fully owned subsidiary of Paulig

Gold&Green Foods, known for its revolutionary plant-based innovation Pulled Oats®, is now a fully owned subsidiary of Paulig. Paulig acquired 51% of Gold&Green Foods in 2016 and, since then, Pulled Oats® has made millions of people happy in their home kitchens and as a menu item across thousands of restaurants. Pulled Oats® is currently available on the retail market in Finland and the Netherlands and sold in the food service sector in Finland, Sweden, Norway, Denmark, Holland, Belgium, Spain, the UK, Ireland and the US.